Escay

Ons aquarium

Het begon allemaal met een lege bak, nou ja met wat water en test dummies oh nee guppies. En laten we de vreetgrage slakken niet vergeten.

Die zo goed als lege bak is nou niet bepaald mooi om naar te kijken. Dus na wat gezoek her en der besluiten we dat we een achtergrond gaan maken van isolatie piepschuim.

Aan de slag met piepschuim, secondelijm en messen.

Hakken en zagen. Zagen en hakken

Het lijkt erop dat het wel wat begint te worden.

Schuren van het geheel geeft een mooi resultaat.

De volgende stap wordt het kliederen met tegellijm. De lijm zorgt ervoor dat het wat meer op steen gaat lijken.

In totaal komen er 5 lagen tegellijm op. Martijn vond 2 lagen al weer genoeg maar daar nam ik natuurlijk geen genoegen mee. Nu was de achtergrond al weer klaar voor de volgende stap: de epoxy hars.

De epoxy hars is goed gedroogd en nu kan het geheel in het aquarium geplaatst worden, dat overigens eerst ontslakt moest worden. Die weten ook niet van ophouden zeg. Maar goed de achtergrond werd vast gezet met aquarium siliconen kit.

Nu wat aqua in de bak om er een aquarium van te maken.

Het ontgiftigen van de bak kan beginnen. Ik denk dat we dit wel de ongeduldige fase kunnen noemen.

Na 2 weken kunnen we eindelijk wat doen met onze ongeduld. Het grind gaat erin en nadat het kienhout heeft geweekt kan dat ook geplaatst worden.

Wat plantjes erin doet wonderen.

De testdummies doorstaan alles goed, het is tijd dat zij na jaren alleen maar soortgenoten gezien te hebben wat nieuwe vrienden krijgen: twee meervallen.